Craniosacraal Massage

Massage met Craniosacraal technieken

Deze massage geeft een diepe ontspanning
in het gehele lichaam.

Voor een ontspannende massage 
ben je welkom in mijn praktijk in Amersfoort, centraal gelegen in Nederland.

Je vraagt je af of er niet meer is in het leven dan hard werken, altijd maar doorgaan, “aan” staan.
Altijd maar klaar staan voor de ander en jezelf daarbij vergeten. Je vindt het lastig tijd voor jezelf te maken. Moeilijk om te ontspannen. Tettert je hoofd altijd maar door? Je voelt dat het tijd is voor jou, jezelf de liefde en aandacht geven die het verdient…

Love your body,use your mind,
follow your soul

Hoe zou het zijn om op mijn warme behandelbank te liggen, met mijn intuïtieve aanraking, en met alle aandacht en liefde voor jou?

Bij een massage met Craniosacraal technieken gebruik ik zachte aanrakingen op onder andere de schedeldelen (het Cranium) en het bekken (het Sacrum).

De behandeling heeft een direct effect op het zenuwstelsel, het bindweefsel en doorstroming in het hele lichaam. Resultaat is een diepe ontspanning van het hele lichaam. Door jou zacht aan te raken wordt een beroep gedaan op het zelfherstellend vermogen. Ik werk via het zogenaamde 10 stappen protocol, waarmee ik een logische opbouw het hele lichaam behandel, van voeten tot hoofd.

craniosacraal-Massage-Amersfoort

“When you touch one thing with awareness,
you touch everything”

Lao Tzu

craniosacraal-Massage-Amersfoort

Wat is Craniosacraal massage?

Deze massagevorm is onderdeel van Craniosacraal Therapie en gebruikt zachte aanrakingen op o.a. de schedeldelen (het Cranium) het bekken (het Sacrum), vandaar de naam Craniosacraal.

Niet alleen die plekken worden zacht en met aandacht aangeraakt bij een behandeling maar ook andere gebieden zoals b.v. je voeten en het middenrif.

Het Craniosacraal Systeem omvat het centrale zenuwstelsel, wat bestaat uit hersenen en ruggenmerg. Het centrale zenuwstelsel wordt omhuld door diverse hersenvliezen. Het buitenste harde hersenvlies heet de Dura mater, een belangrijke struktuur waar we in de Craniosacraal masaages mee werken.

Craniosacraal behandelingen hebben een direct effect op het zenuwstelsel en het bindweefsel ( fascia) maar ook op de doorstroming van de energie in het hele lichaam. Via het hersenvocht in het vlies wat door je rugwervels loopt van je hersenen tot in je stuit: de Duraalbuis.

Alle structuren in ons lichaam zijn met elkaar verbonden door dit bindweefsel, de fascia.

Dit bindweefsel kunnen we ons voorstellen als een spinnenweb dat onze schedel, ruggenmerg, organen, botten, spieren, gewrichten, bloedvaten en zenuwen omhult, steunt en verbindt.

Dit bindweefsel is vloeibaar maar door trauma kan dit uiteindelijk gaan verharden, dat geeft een litteken. We hebben littekens in verschillende lagen in ons lijf, zowel bewust als onbewust. Lichamelijk, emotioneel en in onze Ziel. Een Craniosacraal massage kan dit bindweefsel uitnodigen los te komen van deze littekens, door zachte stille aanraking. Het eb en vloed ritme van het ritme kan weer vrij stromen.

Wat anderen zeggen

“De Craniosacraal sessie bracht me verstilling en een enorme vertraging, wat ik weldadig vond. Mira is liefdevol & empathisch , staat zelf ook rechtop en neemt leiding. Dat geeft een diep vertrouwen om met alles te komen wat zich aandient..”

– Janette –

Iets voor jou? Boek direct je afspraak

Hoe werkt een Craniosacraal massage?

Ik werk via een speciaal behandelprotocol, het zogenaamde 10 stappen protocol, waarmee in een logische opbouw het hele lichaam wordt behandeld.

Ik zal beginnen met mijn handen te leggen op je voeten om het Craniosacraal ritme te voelen bij jou. Vanaf de voeten zal ik de benen, de onderste ruggen wervels (stuitje o.a), het middenrif, sleutelbeenderen, tongbeen, kaken en alle schedeldelen vasthouden en voelen waar de spanningen en blokkades zijn.

Op al deze plekken gebruik ik zachte stille aanraking met minimale druk. Op elke plek blijf ik minutenlang, zodat het bindweefsel de tijd krijgt weer te gaan stromen.

Tijdens de behandeling in bepaalde gebieden kan je warmte of kou, spanning of ontspanning voelen of komen er herinneringen naar boven, die gepaard kunnen gaan met het vrijkomen van emoties. Ook kan het zijn dat je lichaam tijdens de behandeling spontaan bepaalde houdingen aanneemt of bepaalde bewegingen uitvoert.

Soms vraag ik naar datgene wat je waarneemt of voelt. Je bepaalt zelf of je daarover iets wilt zeggen of niet.

Je bent hiermee heel welkom, mijn warme aanwezigheid is daarbij helpend en uitnodigend.

Een sessie duurt 60-75 minuten en je ligt gekleed op mijn verwarmde behandelbank. Makkelijke kleding is een aanrader zoals een jogging- of yogabroek.

“Open your hands if you want to be held”

Rumi

Massage-Craniosacraal-Amersfoort

Hoe ik werk

$

Telefonisch contact

Via de agenda kan je een gratis kort vrijblijvend telefonisch gesprek inplannen.

$

Praktische info

Een sessie duurt 60-75 minuten en er is kort ruimte voor je behoefte en verlangen van tevoren.

$

Kleding

Tijdens de sessie lig je gekleed op de behandelbank.
Draag daarbij comfortabele kleding.

Mira-Middeldorf

Contact

Nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met me op.

Je bent welkom in mijn praktijk in Amersfoort

Of laat een bericht achter of stuur me een WhatsApp bericht.

Door verzenden van dit bericht ga je akkoord met de privacyverklaring.
Uiteraard ga ik vertrouwelijk om met je gegevens

Chat openen
Hallo 👋
Kan ik je helpen?